dijous, 4 de març del 2010

Idea número dos

Dos polítics alemanys aconsellen a Grècia que es vengui alguna illa per sortir de la crisi econòmica.

Després de l’estupefacció inicial en llegir el titular, me n’adono que és molt raonable treure’n un suc literari que mai ens farà riques, perquè mai el durem a terme, però que ens pot eixamplar l’esperit.

Vejam: aprofitant la tirada que té la darrera temporada de la sèrie Lost, m’atreveixo a deixar anar una arriscada proposta literària al voltant d’aquest afer illenc.

Amb el permís dels grecs, si venen alguna de les seves illes a la productora americana de la sèrie, aconseguirien convertir-la en un lloc de pelegrinatge dels fans al més pur estil Neverland. A banda, com que l’illa viatjaria en el temps, també seria factible tornar a èpoques millors (és clar que, per això, potser ens hauríem de remuntar a Homer, però, no és Homer si no l’iniciador de la literatura?).

De fet, i sense regirar massa, proposo que sigui Lesbos l’illa que es posi a la venda. Només cal fixar-se que les darreres novel·les de més ressò en el panorama estatal són escrites per gais (a qui no li ve al cap Boris Izaguirre...).

I, al final, podríem ser més ambicioses i plantejar-nos un guió sobre Lost in Lesbos amb dos protagonistes clau (no, no penso en El lago azul), però sí que en en Johnny Depp, especialista en illes i pirates (qui, de fet, una vegada es va comprar una illa per si li venia de gust anar-hi de viatge: ep! Potser caldria comentar-l’hi als grecs!), i la senyora de l’anunci del iogurt grec de Danone.

De tota manera, i si algú està una mica fins els nassos de l’avionet de Lost, podríem deixar de banda la ciència-ficció i posar-nos en la novel·la negra, tant de moda avui dia. Qui no coneix el primer llibre de Larsson, on tota l’acció gira al voltant d’una illa i el que hi va ocórrer?

Ara, potser caldria buscar paratges més propers on dur a terme aquest crim literari: al cap i a la fi, aquí també en tenim, de crisi! Què pensarien els espanyols si se’ns acudís vendre el Perejil als ansiosos guionistes americans? Tot i que, tenint les Medes o l’Illa diagonal, trobo que podríem fer-hi un millor negoci: per alguna cosa som catalanes.

Per tant, àvids buscador d’idees, surt o no surt aquest guió de cine?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada